Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Nobelpristagare Shinya Yamanaka: A New Era of Medicine with iPS Cells - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nobelpristagare Shinya Yamanaka: A New Era of Medicine with iPS Cells

Föreläsning

Shinya Yamanaka, nobelpristagare i fysiologi eller medicin, kommer till Göteborgs universitet. Här ska han hålla en föreläsning samt träffa och inspirera unga forskare och studenter. Välkommen att lyssna på hans öppna föreläsning.

Shinya Yamanaka fick 2012 Nobelpriset i fysiologi eller medicin "för upptäckten att mogna celler kan omprogrammeras till pluripotens". Han delade priset tillsammans med britten Sir John B. Gurdon. Nobelpriset fick de för upptäckten att mogna, specialiserade celler kan omprogrammeras till omogna celler, så kallade stamceller, som i sin tur kan utvecklas till olika typer av celler i kroppen. Detta har revolutionerat vår syn på cellers och organismers utveckling.

Föreläsningen är en del i The Nobel Prize Inspiration Initiative, där nobelpristagare åker till olika universitet och forskningscentra runt om i världen för att föreläsa, och på så vis dela med sig av sin kunskap och inspirera andra.

Förutom föreläsningen kommer Shinya Yamanaka att hålla ett rundabordssamtal med forskare och studenter från Sahlgrenska akademin och Naturvetenskapliga fakulteten.

Anmälan här via ett särskilt anmälningsformulär:
Anmälan till föreläsningen.

Man är välkommen även utan anmälan, men det serveras fika till alla efter föreläsningen och vi vill gärna kunna beräkna ungefärligt antal.

Föreläsare: Shinya Yamanaka, född 1962 I Osaka, Japan. Nobelpristagare i fysiologi eller medicin 2012. När han fick Nobelpriset var han aktiv på Kyoto University, Japan och Gladstone Institutes, San Francisco, USA.

Datum: 2017-09-07

Tid: 09:00 - 10:30

Kategorier: Forskning, Medicin

Arrangör: Göteborgs universitet

Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A
Wallenbergsalen

Sista anmälningsdag: 2017-09-01 kl. 15:00.

Kontaktperson: Maria Eriksson

Telefon: 031-786 5707

Antal platser: 80 (Varav 91 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?