Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Martin Nyström: Olle Adolphson sörjde kärlekens brist på var...

[2018-05-25] Många har tolkat Olle Adolphsons unika svärta och melodispråk. De senaste i rade...

[Dagens Nyheter - Login]

Forskning i poddformat

[2018-05-25] Starrin sonderar: I serien "Nyfiken på Forskning" berättar Nadja Neumann och Magnus Åberg om Forskningspodden vid Karlstads universitet.

[Värmlands Folkblad]

S hemliga nätknep ska få över väljare från SD

[2018-05-25] Genom sökordsannonsering vill Socialdemokraterna vinna röster från SD. - För mig...

[Expressen]

Varannan är mycket oroad för ökad främlingsfientlighet

[2018-05-25] Mest oro hos svenskarna idag skapar klimathot och antibiotikaresistens, men nästan varannan person anger att de är mycket oroade för ökad främlingsfientlighet. Frågar man Vänsterpartiets väljare är siffran ännu högre.

[Jönköpings-Posten]

Så kan finansmarknaden sätta fart på den gröna omställningen.

[2018-05-25] I finansvärlden sjuder intresset för gröna investeringar. Många investerare letar efter projekt som inte bidrar till klimatförändringar och fortsatt miljöförstöring.

[Sveriges Radio P1]

När SD får sätta agendan.

[2018-05-25] Problemformuleringsprivilegiet. Det ville partierna ha. Sätta agendan. Fast nu g...

[Sydsvenskan]

Hjärnceller som ligger bakom aggression kartlagda

[2018-05-25] Forskare har nu upptäckt att ett aggressivt beteende kan kopplas till en specifik grupp nervceller i hjärnan. Med hjälp av kunskapen lyckades forskarna styra aggressiviteten hos möss genom att stimulera eller hämma de här nervcellerna.

[SVT Nyheter]

Kvarts miljon har missat kunskapskraven på 10 år

[2018-05-25] Under de senaste tio åren har 142 597 elever gått ut årskurs 9 utan att vara behöriga till gymnasieskolan. Drygt en kvarts miljon har lämnat grundskolan utan att ha uppnått kunskapskraven i alla ämnen.

[Skolvärlden]

Så segregerad är skolan i våra storstäder: Göteborg

[2018-05-25] Under de senaste tio åren har nästan 8 000 elever gått ut grundskolan i Göteborg utan att vara behöriga att studera vidare på gymnasiet.

[Skolvärlden]

Kommunranking: Så bra är det att bo i STO

[2018-05-25] Tidningen Fokus har rankat Sveriges kommuner efter var det är bäst att bo. Bland STO-kommunerna rankas Stenungsund bäst. Det är trettonde året som nyhetsmagasinet Fokus har rankat Sveriges kommuner efter var det är bäst att bo.

[Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust]

Valdeltagandet skiljer sig kraftigt mellan stadsdelar

[2018-05-25] I stadsdelar som Billdal och Långedrag röstar nästan alla men i norra Gårdsten är valdeltagandet bara strax över en tredjedel. Förra valet minskade dessutom deltagandet i de socialt utsatta stadsdelarna.

[ETC Göteborg]

NordForsk-prosjekt undersøker hva terrorfrykt gjør med deg - og med samfunnet

[2018-05-25] Fører trusselen om terror til et styggere, mer hatsk politisk ordskifte og svekket tillit til myndighetene?

[Nordforsk]

Kommunranking: Kungälv bra för barnfamiljer

[2018-05-25] Kungälv hamnar högt på tidningen Fokus ranking över var det är bäst att bo i landet för barnfamiljer. Sammantaget hamnar Kungälv precis utanför topp 30.

[Kungälvs-Posten]

Varningen: smakämnen i e-cigaretter kan vara farligare än nikotin

[2018-05-25] De lanseras som det hälsosamma alternativet till cigaretter - men i själva fallet kan e-cigaretter utan nikotin vara ännu farligare. Sedan E-cigaretterna introducerades på marknaden i början av 2000-talet har de blivit alltmer populära.

[Café]

Selektiv nivåstrukturering av svensk kirurgi behövs

[2018-05-25] Roland Andersson, professor i kirurgi, Lunds universitet Per Hellman, professor i kirurgi, Uppsala universitet Jan Johansson, adjungerad professor i kirurgi, Lunds universitet Jesper Lagergren, professor i kirurgi,

[Läkartidningen]

Uppdrag: Att hantera cocktaileffekten

[2018-05-25] Vad händer när kemikalier blandas? Vem ansvarar för blandningen? Och hur påverkar den människor, djur och natur?

[Stockholms universitet]

PExA AB: Kommuniké från årsstämman i PExA AB

[2018-05-25] Aktieägarna i PExA AB har idag den hållit årsstämma, varvid följande huvudsakliga beslut fattades. Resultat- och balansräkningar samt föreslagen resultatdisposition fastställdes.

[AktieTorget]

"Vi ska vara rädda om den svenska samarbetsandan"

[2018-05-25] Ledarskapet har en avgörande betydelse för säkerheten på byggarbetsplatserna. Det visar aktuell forskning som nyligen presenterats.

[Målarnas Facktidning]

Ryssland är en svårt sjuk nation

[2018-05-25] Magnus Ljunggren, om vilket slags land Ryssland har blivit. E tt meningslöst krig i Ukraina och hänsynslöst lögnaktiga massmediekampanjer följde på Krimövergreppet. Sedan dess har alltså fyra år förflutit. Ryssland har gått in i sig självt.

[Svenska Dagbladet]

Forskare: Facebooks åtgärd stoppar inte propaganda från utländsk aktörer

[2018-05-25] Professor Orla Vigsö tror inte att Facebooks modell för att stoppa utländska politiska annonsörer har någon större effekt.

[SVT Nyheter]

Facebook förbjöd utländsk annonsering - drabbade i första hand abortmotståndare

[2018-05-25] För två veckor sedan stoppade Facebook all utländsk annonsering i anslutning till den irländska folkomröstningen om en liberalisering av abortlagstiftningen. Då ökade istället inflödet av ospårbara annonser med otydlig avsändare.

[SVT Nyheter]

Arbetsgivarpodden: Vilken roll har HR i innovationsarbetet?

[2018-05-25] Vad är innovation och hur kan HR bidra till innovation och kreativitet på arbetsplatsen? Det samtalar våra gäster om, Leif Denti och Ann-Charlotte Jensen, i nya poddavsnittet. Du lyssnar väl?

[Arbetsgivarverket]

Sanne Kofod Olsen

[2018-05-25] Chef Konstnärliga fakulteten Göteborgs universitet. Sanne Kofod Olsen tillträder i september som chef för Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

[Dagens Samhälle]

Med AI, VR och AR på agendan

[2018-05-25] På tisdag i nästa vecka - den 29 maj - öppnar Lindholmen Software Development Day för fjortonde året i rad.

[Elektroniktidningen]

Kronprinsessans vandring i Bohuslän

[2018-05-25] Torsdagen den besökte Kronprinsessan Bohuslän för att genomföra sin tionde vandring i Sveriges landskap. Vandringen genomfördes på Nord- och Sydkoster. Kronprinsessan träffar barn i hamnen på Tjärnö.

[Sveriges Kungahus]

Mer övervikt hos barn när mamma druckit kaffe som gravid

[2018-05-25] Även måttlig kaffekonsumtion under graviditet, en till två koppar om dagen, är relaterat till barnets risk för övervikt eller fetma i skolåldern, visar en studie publicerad i tidskriften BMJ Open.

[Edaportalen]

Här bor barnfamiljer näst bäst i landet

[2018-05-25] När tidningen Fokus listar vilka kommuner det är bäst att bo i hamnar är Kungsbacka näst bäst i landet för barnfamiljer. Sammantaget hamnar kommunen på en 24:e plats.

[Kungsbacka - Posten]

Cancertumörer kan göras snällare - veckans hälsonyheter

[2018-05-25] Svenska läkare ger mycket mindre livsstilsstöd till sina patienter än amerikanska. Det och att aggressiv bröstcancer kan gå att göra snällare kan du läsa om i veckans hälsonyheter.

[Hemmets Journal]

PExA AB: PExA AB Delårsrapport 1 januari - 31 mars 2018

[2018-05-25] Styrelsen och verkställande direktören för PExA AB avger härmed delårsrapport för det första kvartalet 2018. Sammanfattning av delårsrapport Första kvartalet ( - 20) Nettoomsättningen uppgick till 639 046 SEK (832 288).

[AktieTorget]

Kvinnors hjärtsjukdom avfärdas som stress

[2018-05-25] Ny svensk forskning visar att kvinnor med hjärtrytmrubbning oftare missas än män...

[Expressen]

Matematikportalen ger lärare mer tid för elever och planering

[2018-05-25] Under våren har elever i 5 000 klassrum runt om i landet jobbat med nya adaptiva läromedlet Matematikportalen.

[IT-Pedagogen]

Sanne Kofod Olsen ny chef på Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet

[2018-05-25] I september tar Sanne Kofod Olsen över som dekan på Göteborgs universitets konstnärliga fakultet. Hon har tidigare varit chef för Museet for Samtidskunst och rektor för Konstakademin i Köpenhamn.

[Tanalys]

Myndighetssverige behöver nytt blod efter alla skandaler

[2018-05-25] Sverige skulle må bra av att luckra upp vänskapskorruptionen, kotterierna och grupplojaliteten i Stockholm som präglar det offentliga Sverige. Bästa sättet att bryta detta mönster är att flytta en rad kontrollmyndigheter till Göteborg.

[Göteborgs-Posten]

Soundet av ett land en marche

[2018-05-25] Andres Lokko om rockens roll i revoltens Frankrike 1968 Det internationella protest- och revoltåret 1968 har redan stötts och blötts i alla tänkbara format. Det blir ju lätt så när det vankas 50-årsjubileum.

[Aftonbladet]

Bohuskusten - en av Europas mest nedskräpade sträckor

[2018-05-24] Plast i havet har seglat upp som en av vår tids viktigaste miljöfrågor. Syre Göteborg följde med några engagerade skräpplockare ut till Hönö med omgivande öar under Nordiska kusträddardagen.

[Tidningen Syre]

Forskarnas larm visar - trenden gör dig dum

[2018-05-24] E-cigaretter har snabbt blivit populära - särskilt bland unga. Var tredje gymnas...

[Expressen]

Digital teknik inte bara ett problem

[2018-05-24] Mobiltelefoner i klassrummen har länge varit ett omdiskuterat ämne. Förvaltningens IT-strategi ska kompetensutveckla. Redan 2007 skrevs skollagen om för att råda bot på de problem som mobiltelefoner påstods ha skapat.

[Smålandsposten Plus]

Allt fler tar del av nyheter via Facebook

[2018-05-24] Facebook blir allt viktigare när det kommer till hur människor konsumerar nyheter. Samtidigt läser allt färre dagstidningar. Det är några av resultaten från Nordicoms mediebarometer.

[Norrländska Socialdemokraten Premium]

Årsstämmokommuniké från Net Trading Group NTG AB(publ) 2018

[2018-05-24] Den avhölls årsstämma i Convendums lokaler, Kungsportsavenyen 21, Göteborg. Årsstämman beslöt enhälligt att: fastställa årsredovisningen för 2017.

[Tanalys]

Örebro på pallplats bland bästa städerna att bo i

[2018-05-24] Den årliga undersökningen sätter Örebro bland toppstäderna där det är bäst att bo i Sverige.

[Sveriges Radio Örebro]

CHEF-Intervjun: "Vi ska bli mindre säsongskänsliga"

[2018-05-24] Morten Bendz är ny vd för Vianor och har inlett med att skapa bättre kostnadskontroll och göra besparingar. Nu är det viktigt att skapa god försäljning året om och försöka bli mindre säsongskänsliga.

[MotorMagasinet]

Privat initiativ med food trucks gör succé

[2018-05-24] Kommunens satsning på food trucks har gått mycket trögt. Trots det bestämde sig den privata fastighetsägaren Aspelin Ramm för att pröva samma sak i Pedagogen park. Det blev braksuccé.

[Mölndals-Posten Plus]

Göteborgsforskare varnar för hälsorisker med e-cigaretter

[2018-05-24] Longitudinella studier visar att ungdomar som använder e-cigaretter i större utsträckning börjar röka konventionella tobakscigaretter.

[Tobaksfakta]

Tog vara på att bara vara Vara

[2018-05-24] Industrin hör gårdagen till, sägs det. Men Vara kombinerar en stark industri med att profilera sig med kultur. Platt utan antydan till kullar i landskapet.

[Fokus]

Stockholmare är också människor- fast fler

[2018-05-24] Snart bor en miljon i Stockholms stad - igen. Om 30 år kan 3,4 miljoner bo i länet. Fast det blir inte alltid som prognosmakarna tänkt.

[Fokus]

Här är det bäst att bo 2018

[2018-05-24] 24.5.2018 16:00 | Fokus Nyhetsmagasin Dela För trettonde året presenterar Fokus vinnarna i den stora kommunrankingen Här är det bäst att bo.

[Via TT - Pressmeddelanden]

Socialdemokraternas väljartapp

[2018-05-24] Idag presenterades Svensk väljaropinion, en sammanvägning av resultaten från en rad partisympatimätningar som SIFO gör för Ekot.

[Sveriges Radio P1]

Fokus på ansvar under Almedalsveckan

[2018-05-24] Göteborgs universitets medverkan på Västsvenska Arenan 2018 genomsyras av samhällsansvar.

[Medarbetarportalen]

Minnesord: Karl Erik Gustafsson

[2018-05-24] Professor emeritus Karl Erik Gustafsson, Ugglarp, har som tidigare meddelats avl...

[Dagens Nyheter - Login]

E-cigg smakar för gott

[2018-05-24] Grillad kyckling eller kaffe med donuts. E-cigaretternas spännande smaker lockar allt fler unga att testa. Men e-cigaretter kan vara sämre för hälsan än vad man trott visar en ny studie.

[GöteborgDirekt]

Svallvågorna efter ockupationen

[2018-05-24] För 50 år sedan, , ockuperades kårhuset i Stockholm, en händelse som fick stor uppmärksamhet och kom att prägla en hel generation. Men vad fick det för konsekvenser för studenter vid Göteborgs universitet?

[Spionen]

Miljöpartiets kongress

[2018-05-24] Forum sänder mellan kl 09:00 - 16:15 i svt2 och på webben. Nyheter från Rapport kl 12:00 och 16:00 09:00 - 09:15 Opinion om migration och religion Ett utdrag ur SOM-seminariet. Med statsvetare Marie Demker.

[SVT Nyheter]

Hamnkonflikten ska inte kunna upprepas

[2018-05-24] Den långvariga konflikten i Göteborgs hamn visar att stridsåtgärder med oproportionerligt stora samhällsekonomiska kostnader kan vidtas relativt lättvindigt.

[Göteborgs-Posten]

Ny webbsida om personuppgiftsbehandling

[2018-05-24] Den 25 maj träder den nya lagstiftningen kring behandling av personuppgifter i kraft.

[Medarbetarportalen]

Läsning av morgontidningar rasar i Mediebarometern

[2018-05-24] Tiden som befolkningen 9-79 år ägnar åt medier en genomsnittlig dag 2017 (procent) Läsning av morgontidningar rasar i Mediebarometern Morgontidningsläsningen sjunker kraftigt i Sverige och för första gången någonsin visar Mediebarometern

[Journalisten]

Alzinova AB: Kommuniké från årsstämman den 17 maj

[2018-05-24] Stämman beslutade att: - Fastställa Resultat- och Balansräkningen, - Disponera balanserat resultat enligt styrelsens förslag, - Bevilja ansvarsfrihet åt styrelsen och verkställande direktören.

[AktieTorget]

Nyhetsanvändningen tar allt större plats på sociala medier

[2018-05-24] Morgontidningsläsningen sjunker kraftigt i Sverige och vi tillbringar istället allt mer tid på sociala medier. Idag använder fyra av tio svenska ungdomar sociala medier för att ta del av nyheter och Facebook är deras viktigaste nyhetskanal.

[Dagensanalys.se]

E-cigaretter kan vara en fara för hälsan

[2018-05-24] Två av fem pojkar på gymnasiet har provat e-cigaretter vars söta smak och ångor kan påverka hälsan negativt. De kan även vara en väg till att börja röka vanliga tobakscigaretter.

[Expertsvar]

Både möjligheter och svårigheter med digitalt berättande i förskoleklassen

[2018-05-24] Digitala verktyg i förskoleklassen innebär både möjligheter och svårigheter när barn instrueras att skapa berättelser. Det innebär också en utmaning för förskollärarna.

[IT-Pedagogen]

E-cigaretter sågas i rapport

[2018-05-24] Smakämnen i e-cigaretter kan vara farligare än nikotin. I dag finns ingen kontroll över vad man får i sig om man röker en e-cigarett. E-cigaretter ökar stadigt i popularitet och har så gjort sen introduktionen i början av 2000-talet.

[SVT Nyheter Väst]

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cmspres-vir-4.it.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/GU_i_Media/
Utskriftsdatum: 2018-05-25