Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Nyheter, aktuella stipendier, evenemang, öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konserter och konferenser.

Kalender

Till kalendern

Nyheter

  • Sanne Kofod Olsen blir ny dekan på Konstnärliga fakulteten

    [2018-05-25] I september tar Sanne Kofod Olsen över som dekan på Göteborgs universitets konstnärliga fakultet. Hon har tidigare varit chef för Museet for Samtidskunst och rektor för Konstakademin i Köpenhamn.

  • Fokus på ansvar under Almedalsveckan

    [2018-05-24] Göteborgs universitets medverkan på Västsvenska Arenan 2018 genomsyras av samhällsansvar. I ett flertal seminarier diskuteras universitets roll i samhället och hur forskares mångsidiga kunskap kan hjälpa politiker och andra beslutsfattare i Almedalen att hitta lösningar på samhällsutmaningar.

  • E-cigaretter kan vara en fara för hälsan

    [2018-05-24] Två av fem pojkar på gymnasiet har provat e-cigaretter vars söta smak och ångor kan påverka hälsan negativt. De kan även vara en väg till att börja röka vanliga tobakscigaretter. Det visar en ny rapport om användning, attityder och potentiella hälsoeffekter när det gäller e-cigaretter.

Fler nyheter

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://cmspres-vir-4.it.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2018-05-25