Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

• Etiopiskt besök på byggnadsvårdskonvent i Mariestad

[2017-09-26] Nu besöker en etiopisk delegation Byggnadsvårdens konvent och institutionen för kulturvård i Mariestad. ¿ Syftet med samverkan är att bistå i etableringen av en etiopisk konservatorutbildning och hantverksutbildning på plats i Woldia och Lalibela i Etiopien, säger Lars Runnquist, avdelningschef vid institutionen för kulturvård.

• Smarta telefoner utmanar lärarens roll i klassrummet

[2017-09-26] Användningen av smarta telefoner i klassrummet kan skapa konflikter. Trots det har telefonerna blivit en del av den tekniska infrastrukturen för lärande då både lärare och elever använder telefoner som redskap i undervisning och skolarbetet. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

• Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

[2017-09-22] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra boende i den chilenska staden Arica. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.